Prev 140/2022 3.19.1.21

Republika Srbija
VRHOVNI KASACIONI SUD
Prev 140/2022
24.02.2022. godina
Beograd

Vrhovni kasacioni sud, u veću sastavljenom od sudija: Branka Stanića, predsednika veća, Tatjane Matković Stefanović i Tatjane Miljuš, članova veća, u parnici tužioca AA PR, STR BB ..., ul. ... br. ..., čiji je punomoćnik Slađana Kupres, advokat u ..., protiv tuženog Credit agricole banka Srbija ad iz Novog Sada, čiji je punomoćnik Milica Čvorović, advokat u ..., radi utvrđenja ništavosti i isplate, povodom revizije tuženog izjavljene protiv presude Privrednog apelacionog suda 12 Pž 248/21 od 29.09.2021. godine, u sednici veća održanoj dana 24. februara 2022. godine, doneo je

R E Š E NJ E

VRAĆAJU SE spisi predmeta P 1180/2019 Privrednom sudu u Novom Sadu, preko Privrednog apelacionog suda, radi otklanjanja procesnih nedostataka.

O b r a z l o ž e nj e

Vrhovnom kasacionom sudu dostavljeni su spisi predmeta Privrednog suda u Novom Sadu P 1180/2019, radi odlučivanja o reviziji tuženog izjavljenoj protiv presude Privrednog apelacionog suda 12 Pž 248/21 od 29.09.2021. godine.

Nakon razmatranja spisa predmeta Vrhovni kasacioni sud je našao da za sada nisu ispunjeni procesni uslovi za odlučivanje o izjavljenoj reviziji.

Prema stanju u spisu predmeta, tužba u ovoj parnici podneta je protiv tuženog Credit agricole banka Srbija ad Novi Sad, koji je podneo odgovor na tužbu i označen je kao tuženi na zapisnicima o održanim ročištima, a podneo je i žalbu protiv prvostepene presude. U uvodu prvostepene i drugostepene presude kao tuženi je označena Opportunity banka ad Novi Sad, a ne Credit agricole banka Srbija ad Novi Sad.

Ukoliko se radi o omašci u pisanju presuda, potrebno je da najpre prvostepeni, a potom i drugostepeni sud izvrše ispravku presuda u skladu sa odredbom člana 362. Zakona o parničnom postupku, tako što će kao tuženog označiti lice koje jeste tuženi u postupku.

Nakon odlučivanja o otklanjanju navedenog nedostatka, drugostepeni sud će spise predmeta dostaviti Vrhovnom kasacionom sudu radi odlučivanja o izjavljenoj reviziji.

Na osnovu iznetih razloga, odlučeno je kao u izreci.

Predsednik veća - sudija

Branko Stanić, s.r.

Za tačnost otpravka

Upravitelj pisarnice

Marina Antonić