Рев 1266/2020 3.1.1.8; државнина и заштита државнине

Република Србија
ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД
Рев 1266/2020
04.03.2020. година
Београд

Врховни касациони суд, у већу састављеном од председника већа, судије Бранислава Босиљковића и чланова већа, судија Бранке Дражић и Данијеле Николић, у парници тужиоца Банке Поштанска штедионица а.д. из Београда, чији је пуномоћник Владимир М. Лучић адвокат из ..., против тужене Републике Србије, коју заступа Државно правобранилаштво и Општине Топола, чији је законски заступник Општински правобранилац, ради утврђења, поводом ревизије тужиоца која је изјављена против пресуде Апелационог суда у Крагујевцу Гж 517/19 од 01.04.2019. године, у седници већа која је одржана дана 04.03.2020. године, донео је

Р Е Ш Е Њ Е

ВРАЋАЈУ СЕ списи П 1431/16 Основном суду у Аранђеловцу-Судској јединици у Тополи, преко Апелационог суда у Крагујевцу, ради спровођења провере.

О б р а з л о ж е њ е

Врховном касационом суду достављен је предмет Основног суда у Аранђеловцу-Судска јединица у Тополи П 1431/16, ради одлучивања о ревизији тужиоца изјављеној против пресуде Апелационог суда у Крагујевцу Гж 517/19 од 01.04.2019. године.

Након разматрања списа Врховни касациони суд је нашао да за сада нису испуњени процесни услови за одлучивање о изјављеној ревизији.

У конкретном случају тужилац је изјавио посебну ревизију која је достављена законском заступнику Републике Србије-Државном правобраниоцу, међутим у списима нема доказа да је изјављена ревизија достављена и законском заступнику тужене Општине Топола, Општинском јавном правобраниоцу.

Имајући у виду напред наведено, потребно је да првостепени суд, након уручења ревизије законском заступнику друготуженог и здружења доказа о извршеној достави, у смислу члана 411. ЗПП. достави комплетне списе Врховном касационом суду ради одлучивања по ревизији (став 3. истог члана).

На основу напред наведеног, Врховни касациони суд је одлучио као у изреци.

Председник већа – судија

Бранислав Босиљковић, с.р.

За тачност отправка

Управитељ писарнице

Марина Антонић