Рев 2822/2021 3.19.1; парнични поступак

Република Србија
ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД
Рев 2822/2021
17.03.2022. година
Београд

Врховни касациони суд, у већу састављеном од судија: др Драгише Б. Слијепчевића, председника већа, др Илије Зиндовића и Бранка Станића, чланова већа, у правној ствари тужиоца првог реда АА из ... и тужиље другог реда ББ из ..., које заступа пуномоћник Вељко Етински, адвокат из ..., против туженог првог реда „Будућност“ АД Нови Сад у стечају, ког заступа пуномоћник Предраг Загорчић, адвокат из ..., и туженог другог реда „Градитељ НС“ ДОО Нови Сад, ког заступа пуномоћник Миодраг Војновић, адвокат из ..., ради испуњења уговорних обавеза и накнаде штете, одлучујући о ревизији тужилаца изјављеној против пресуде Апелационог суда у Новом Саду Гж 2937/20 од 04.02.2021. године, у седници већа одржаној дана 17.03.2022. године, донео је

Р Е Ш Е Њ Е

ВРАЋАЈУ СЕ списи предмета Вишем суду у Новом Саду преко Апелационог суда у Новом Саду, на поступање.

О б р а з л о ж е њ е

Врховном касационом суду достављена је ревизија тужилаца АА и ББ, изјављена против пресуде Апелационог суда у Новом Саду Гж 2937/20 од 04.02.2021. године.

Увидом у списе предмета утврђено је да ревизија тужилаца није уручена пуномоћнику првотуженог и да се поступак у односу на овог туженог налази у прекиду.

У складу са одредбом чл. 411 ст. 1 Закона о парничном поступку, примерак благовремене, потпуне и дозвољене ревизије првостепени суд ће доставити противној странци у року од осам дана од дана пријема ревизије. Противна странка може да поднесе суду одговор на ревизију у року од 30 дана од дана достављања ревизије (став 2).

Имајући наведено у виду, списи предмета враћају се првостепеном суду, преко другостепеног суда, како би изјављену ревизију тужилаца доставио пуномоћнику туженог првог реда по испуњењу процесних услова за наставак тог поступка, у смислу одредбе чл. 90 Закона о стечају, у вези одредбе чл. 225 ст. 1 Закона о парничном поступку.

Председник већа – судија

др Драгиша Б. Слијепчевић,с.р.

За тачност отправка

Управитељ писарнице

Марина Антонић